Varkensvlees in de stoofpot

varkensvlees_stoofpot (3K)

  • 200 g pitloze gedroogde pruimen
  • 4 eetl. olie
  • ½ theel. kaneel
  • ½ theel. peper
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 1 theel. gedroogde rozemarijn
  • 600 g magere varkenslapjes
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetl. dijonmosterd
  • 1 eetl. (wijn)azijn
  • 3½ dl droge witte wijn
  • 1 winterpeen
  • 2 laurierblaadjes
  • 15 zoetzure zilveruitjes
  • ½ bosje peterselie

Wel de pruimen een uur in warm water.
Snijd het vlees in stukjes.
Meng dit met 1 eetlepel olie, kaneel, peper, tijm en rozemarijn.
Verhit in een braadpan 1 eetlepel olie en bak het vlees al omscheppend bruin.
Neem het vlees uit de pan en houd het apart.
Hak de uien en knoflook fijn.
Fruit de uien in de pan waarin u het vlees heeft gebakken (indien nodig olie toevoegen).
Haal de uien uit de pan en leg ze bij het vlees.
Doe wijn, mosterd en azijn in de pan en roer alle aanbaksels los.
Laat het geheel gedurende 10 minuten inkoken.
Maak de winterpeen schoon en snijd die in blokjes.
Doe vlees en ui terug in de pan en voeg nu knoflook, winterpeen, peper en 3 dl water toe.
Laat het geheel 45 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan.
Voeg de zilveruitjes en de gewelde pruimen toe.
Hak de peterselie fijn en roer die door de stoofschotel.
Laat de stoofpot nog 15 minuten zachtjes sudderen.

Tip
Maak een dubbele portie, zodat u een andere keer snel een lekkere maaltijd op tafel zet.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug