Varkensstoofpotje met olijven

voor 8 personen

  • 1400 g schouderfilet, in flinke blokken
  • 1 grote ui, in flinters
  • scheutje olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geplet
  • 2 eetl. bloem
  • 2 glazen witte wijn
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 4 takken tijm
  • handje olijven naar keuze
    (paarse met pit zijn het lekkerst)

Wij maken een andermanstijds varkensstoofpotje met olijven: braad het vlees in 2 of 3 porties aan in olijfolie.
Bak bij de laatste de ui en knoflook mee.
Bestuif met de bloem en schep goed om.
Roer de tomatenpuree los met de wijn en voeg toe, samen met de tijm en zout.
Laat afgedekt op je allerkleinste pit, met een verdeelplaatje, in 2 à 3 uur garen (varken gaat veel sneller dan rund).
Voeg de olijven toe en laat nog 15 minuten mee sudderen.

Zoals ik al zei: de smaak wordt beter als je veel maakt, vandaar dat dit een 8-persoonshoeveelheid is.
Dat sluit aan bij iets wat lezer Saskia Boleij opviel: van ingevroren en weer (heel langzaam - dat is essentieel!) opgewarmd stoofvlees lijkt de structuur zachter te zijn.
Malser.

Bron: Onno Kleyn

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug