Tuinbonenstamppot

  • 1 kg aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • 700 g gedopte tuinbonen
  • 500 g mager gerookt spek in blokjes gesneden
  • 5 grote gesnipperde uien
  • een half zakje bonenkruid
  • zout & peper

Doe alle ingrediƫnten, behalve het spek, in een ruime pan.
Kook gaar en voeg zout naar smaak toe.
Giet af.
Bewaar een kopje kookvocht.
Met een schuimspaan de massa kapot steken.
Bak in die tussentijd het spek uit.
Voeg de uitgebakken stukje spek toe aan de stamppot, samen met het spekvet.
Breng op smaak met peper.
Blijft de stamppot te droog, giet er dan wat van het achtergehouden kookvocht bij.

Serveertip
Bij deze stamppot is een gewone gehaktbal of braadworst het lekkerst.

Bron: Jerryke's cuisine

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug