Traditionele Irish stew

Traditionele Irish stew

  • 1 kg lamslappen in grote stukken gesneden
  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild en in plakjes gesneden
  • 3 flinke uien, in ringen gesneden
 
  • 1½ eetl. tijm , vers of uit de diepvries
  • ½ l water
  • zout en versgemalen peper

Leg laagjes vlees, aardappelen en uien in een grote pan.
Begin en eindig met een laagje aardappelen en bestrooi iedere laag met de tuinkruiden, zout en peper.
Schenk water in de pan en sluit deze met een goed passende deksel en laat circa 2 à 2½ uur zachtjes stoven op een laag vuur.
Schud de pan van tijd tot tijd om te voorkomen dat de aardappelen gaan plakken.
Voeg zo nodig wat extra water toe, om te voorkomen dat de stoofschotel droog kookt

NB
Hoewel de authentieke Irish stew bereid wordt met aardappelen uien en lamsvlees, worden ter verfijning ook vaak wortelen of kool aan toegevoegd.

Bron: Zeemanseten

Terug