Tomaten-basilicumstamppot met sjalottensaus

  • 1,25 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout, peper
  • 50 g boter
  • 750 g ontvelde tomaten in vieren
 
  • 1 theel. Italiaanse keukenkruiden
  • ½ pakje basilicum (diepvries of vers)
  • 5 kerstomaatjes in vieren
voor de sjalottensaus:
  • 30 g boter
  • 6 gesnipperde sjalotjes
  • ½ eetl. wijnazijn
 
  • 1,5 dl kruidenbouillon (van tablet)
  • zout, peper

Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
Verhit 25 gram boter en bak de tomaat met de Italiaanse kruiden al omscheppend 2 minuten.
Bak de sjalot zachtjes in 30 gram boter.
Voeg de azijn en de bouillon toe, breng de saus aan de kook en laat haar 3 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Stamp de aardappelen met de gebakken tomaat, de basilicum en 25 gram boter fijn en schep de kerstomaatjes erdoor.
Breng op smaak met peper.
Serveer de saus bij de stamppot.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug