Toddemoes

  • 750 g aardappelen
  • 1 kg wittekool
  • zwarte peper
 
  • zout
  • 500 g mager gerookt spek
  • verse rookworst

Zet het spek op met wat water en kook het gaar in 60 minuten.
Snijd de kool in vieren en verwijder de stronk.
Schaaf of snijd de kool fijn.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Haal het spek uit de pan en voeg de aardappelen en de kool toe.
Strooi er (niet te zuinig) zwarte peper over.
Eventueel het water aanvullen, worst erop leggen en alles aan de kook brengen.
Kook het geheel in 3 kwartier gaar.
Afgieten en kookvocht bewaren.
Worst eruit halen.
Stamp de groente tot een moes.
Eventueel nog wat kookvocht toevoegen.
Op smaak brengen met peper en zout.

Tip
Snijd het spek in dunne plakjes en serveer dit er apart bij.

Bron: De Oude Muur

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug