Thaise stamppot

voor 1 persoon

  • stukje kokos van ± ¼ kokosnoot
  • 1½ eetl. olie
  • 350 g quornstukjes
  • 2 theel. garam masala
  • peper & zout
  • 50 g gezouten cashewnoten
  • 1 dl Griekse yoghurt op kamertemperatuur
  • 4 dl melk
  • 1 zakje aardappelpureepoeder
  • 500 g fijngesneden andijvie
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 3 eetl. fijngeknipte bieslook

Schaaf voor de garnering met een kaasschaaf ± 3 eetlepels kokosschilfers van de kokos en rasp de rest fijn.
Verhit de olie en bak de quornstukjes samen met de garam masala.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de cashewnoten toe.
Laat het geheel al omscheppend in 7 minuten bruin worden.
Voeg vervolgens de yoghurt en 1 dl warm water toe en laat op laag vuur warm worden, niet meer koken!
Breng intussen de melk met 3 dl water aan de kook.
Roer met een garde de inhoud van het zakje aardappelpureepoeder er doorheen.
Schep de andijvie, de geraspte kokos, het kerriepoeder er doorheen.
Peper en zout naar smaak toevoegen en het geheel al omscheppend warm laten worden.
Verdeel de quornstukjes over de stamppot en garneer met bieslook en kokosschilfers.

Auteur: Ellen Dijkman
Gepubliceerd door: LLink McDonald's Kitchen

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug