Tajine van rund- of lamsvlees met bloemkool

  • 750 g runder- of lamslappen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bloemkool
  • ½ envelopje saffraandraadjes
  • 30 g boter
  • 2 eetl. olie
  • 2 theel. koekkruiden
  • grofgemalen peper, zout
  • 100 g blanke amandelen
  • 75 g groene olijven zonder pit
  • 3 eetl. honing
  • ½ theel. kaneelpoeder
  • 1 eetl. grofgehakt korianderblad

Snijd het vlees in dobbelstenen.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine roosjes.
Week de saffraan 5 minuten in 1 eetlepel heet water.
Verhit de boter met de olie in een ruime braadpan en bak het vlees op hoog vuur al omscheppend in ± 10 minuten bruin.
Voeg de ui, de knoflook, de saffraan met het weekwater, de koekkruiden en naar smaak peper en zout toe en schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onder staat.
Stoof het vlees met het deksel op de pan in ± 1½ uur bijna gaar.
Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan.
Schep de bloemkool, de amandelen, de olijven, de honing en het kaneelpoeder door het vlees en stoof alles in ± 25 minuten gaar.
Garneer met de koriander en serveer de tajine met Marokkaans brood en een salade van geroosterde paprika's.

Opmerking
Voor dit geurige vleesgerecht kunt u ook een gewone braadpan gebruiken.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug