Tajine

  • 1 kg lamsvlees
  • 3 eetl. olie
  • ¼ theel. gember
  • ¼ theel. saffraan
  • zwarte peper
  • ½ theel. koriander
  • 1 theel. kaneel
  • 1 fijngehakte ui
  • 500 g een nacht voorgeweekte pruimen
  • 2 eetl. honing
  • 1 theel. oranjebloesemwater
  • geroosterde amandelen

Bak het vlees in de olie zeer licht aan, bedek het met water en voeg de gember, saffraan, peper, koriander, kaneel en ui toe.
Laat het in 2 uur gaar pruttelen.
Voeg de pruimen toe en laat nog 20 minuten sudderen.
Voeg de honing toe en kook nog 15 minuten.
Besprenkel met oranjebloesemwater en garneer met geroosterde amandelen.

opmerking
In de Marokkaanse keuken laat men stoofschotels in een zogenaamde tajinepot sudderen (spreek uit: tasjien). In deze extra gevulde stoofschotels worden vaak vlees, gedroogde vruchten, specerijen en amandelen verwerkt.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug