Sweet & spicy witlofstamppot met kerriesaus

  • 1,5 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout, peper
  • 1 groen pepertje in dunne reepjes
  • 50 g boter
 
  • 1 dl melk
  • 3 - 4 struikjes witlof in reepjes
  • 4 eetl. ananasstukjes (blikje)
  • 2 eetl. geweekte en uitgelekte blanke rozijnen
voor de kerriesaus:
  • 45 g boter
  • 40 g bloem
  • 1 eetl. kerriepoeder
 
  • 3 dl kippebouillon (van tablet)
  • tabasco of chilisaus

Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
Strooi de reepjes peper in kokend water en laat ze na 1 minuut uitlekken.
Smelt de boter, voeg de bloem en het kerriepoeder toe en laat ze 2 minuten garen.
Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook.
Roer de saus glad en laat nog 2 - 3 minuten zachtjes koken.
Breng de saus pittig op smaak met tabasco of chilisaus.
Stamp de aardappelen met de boter en de melk fijn en schep de witlof, ananas, rozijnen en reepjes peper door de puree.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met de kerriesaus.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug