Surinaamse stamppot met wortel, kokos en vegetarische reepjes

voor 2 personen

  • 600 g aardappelen
  • 1 ui
  • 300 g winterwortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1½ eetl. vloeibare margarine
  • 150 g vegetarische roerbakstukjes
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theel. komijnzaad
  • 2 eetl. kokos
  • 1 dl groentebouillon

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Schrap de wortelen en snijd ze in plakken.
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
Kook dit in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Verwarm de margarine en bak hierin de vegetarische reepjes bruin.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Bak de laatste minuut het komijnzaad en de kokos mee.
Giet de aardappelen met de groente af.
Stamp het wat kleiner.
Voeg de hete bouillon toe en roer alles door elkaar.
Schep het gebakken reepjes er op.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug