Sudderpot van drumsticks met Westmalle
stoemp van brandnetel

sudderpot_drumsticks (2K)

voor 6 personen

  • 10 drumsticks
  • 10 g Tex Mex-kruiden
  • 10 g cajunkruiden
  • boter
  • ½ kg ui
  • 15 g gesnipperde look
  • 70 g bosbessenconfituur
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 trappist Westmalle naar keuze
  • 2 dl vleesbouillon
  • 30 g mosterd
  • 1 mespunt komijn
  • ½ theel. rozemarijn
  • ½ theel. tijm
    • voor de puree
  • 250 g jonge brandnetelblaadjes
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 5 cl melk
  • 2,5 cl room
  • 25 g boter
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Bestrooi de drumsticks met de cajunkruiden en de Tex Mex-mix, kleur ze in een klontje boter.
Schil de ui en snijd in schijven, pel de look en hak fijn.
Voeg bij de bouten en stoof gaar.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat alles sudderen tot de kip mooi gaar is.
Kook de brandnetel kort in kokend water en verfris in ijswater, versnijd ze fijn.
Kook de aardappelen gaar en prak ze fijn samen met de melk, de room en de boter.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg nu de brandnetelsnippers toe en serveer direct met de sudderpot.

Tip

De brandnetels kan je vervangen naar gelang seizoen door veldsla, waterkers of andere groene kruiden.

Bron: KIP lekker

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug