Kruidig stoofvlees met Râs al Hânout en gedroogde bospaddenstoelen

Kruidig stoofvlees met Râs al Hânout en gedroogde bospaddenstoelen

  • 1 kg riblappen in blokjes van 3 x 3 cm
  • Râs al Hânout kruiden, 21 gram
  • 4 uien in kwarten
  • 100 g gedroogde abrikozen in reepjes, ongezwaveld
  • 25 g gedroogde bospaddenstoelen
  • 1 flesje oud bruin bier
 
  • 1 flesje warm water
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetl.
  • mosterd
  • 3 eetl. balsamicoazijn
  • boter en olie om in te bakken

Gebruik een pan met dikke bodem en gebruik na het aanbraden een vlamverdeler.
Doe een scheut olie in de pan, voeg boter toe en braad het vlees aan alle kanten bruin.
Bak in een andere pan de uien bruin, eveneens in boter en olie.
Voeg de kruiden toe aan het vlees, roer door.
Voeg de uiten en abrikozen toe aan het vlees, roer door.
Voeg het bier toe en vul het nu lege flesje met warm water en voeg dat ook toe.
Als het goed is staat het vlees nu net onder.
Voeg de bospaddenstoelen, mosterd, azijn en laurier toe.
Gebruik nu een vlamverdeler als je deze hebt, zet het vuur laag en laat het vlees met de deksel op de pan in ca. 2½ uur pruttelen.
Roer af en toe door.
Het vlees valt na 2½ uur uit zichzelf nu echt bijna uit elkaar, met twee vorken trek je het heel eenvoudig los.
Als je heel veel geduld hebt laat je de pan staat tot de volgende dag, want de smaken zijn dan nog intenser!

Bron: Kook gewoon

Terug