Stoofschotel met bruine bonen

Stoofschotel met bruine bonen

voor 2 grote of 3 kleinere porties

  • 400 g gedroogde bruine bonen
  • 800 g tomatenblokjes, 2 blikken
  • 450 g voorgekookte aardappelpartjes
  • 8 à 10 falafel, of groenteballetjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
 
  • 2 theel. komijnpoeder
  • ½ theel. chilipoeder
  • 1 theel. korianderpoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • ½ à 1 theel. zout
  • handje verse peterselie

Was de bruine bonen goed.
Doe de gewassen bonen in een grote kom water en laat een nacht (minimaal 8 uur) weken.
Kook de bruine bonen in 45 minuten à 1 uur gaar en verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de olijfolie in een diepe, grote koekenpan of soeppan en bak de ui en knoflook ca. 5 minuten.
Voeg het komijn-, chili-, koriander- en paprikapoeder toe en bak dit 1 minuut mee.
Doe de tomatenblokjes en gekookte bruine bonen erbij en roer goed door.
Breng dit langzaam aan de kook.
Mix de aardappelpartjes met de bonen-tomatenmix en doe in een ovenschaal.
Breng wat meer op smaak met peper en zout.
Snij de falafel of groentenballetjes doormidden en verdeel ze over de ovenschaal.
Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet 30 minuten in de oven.
Serveer met verse peterselie en brood om te dippen.

Bron: De groene meisjes
Gepubliceerd door: Peulvruchten.nl

Terug