Stoofschotel met aardappelen en chilirundvlees

stoofschotel_aardappelen_chilirundvlees (5K)

  • 3 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 450 g magere rundvleesblokjes
  • 400 g gehakte tomaten uit blik
  • 300 g rode bonen uit blik (uitgelekt en afgespoeld)
  • 1 chilipeper
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 15 cl donker bier
  • 15 cl rundsbouillon
  • 1 eetl. chilipoeder
  • klontje boter
  • 1 laurierblaadje
  • peper & zout

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
Versnipper de ui, snijd de paprika in reepjes.
Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak hem fijn.
Plet de knoflook.
Bak het vlees aan in een grote hittebestendige kookpot met wat boter.
Voeg daarna alle andere ingrediënten toe.
Roer goed en meng alle ingrediënten.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Zet de kookpot gedurende 2 uur in de voorverwarmde oven tot het vlees en de aardappelen zacht zijn.

Tip
Serveer in individuele potjes met een lepel zure room en een snuifje chilipoeder.

Bron: Patapas

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug