Zomers stoofpotje van zeeduivel

stoofpotje_zeeduivel (2K)

  • 4 moten zeeduivel (elk 250 g)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 venkelknol
  • 4 tomaten
  • 1 courgette
  • 150 g chorizo
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 dl sherry
  • 1 l visfumet
  • 1 takje oregano
  • 1 takje tijm
  • cayennepeper
  • peper & zout
  • takjes bladpeterselie

Snipper de sjalot en het knoflookteentje.
Rooster de paprika, pel ze, verwijder steel en zaadlijsten.
Pel de tomaten, verwijder de zaadjes.
Snij de venkelknol in vier, verwijder de harde kern en snij de delen in plakjes.
Snij de courgette en chorizo in dunne plakjes.
Fruit de sjalot en knoflook aan in de olijfolie.
Voeg de venkel, paprika, chorizo en courgette toe en roerbak kort.
Blus met de sherry en schenk er de visfumet bij.
Voeg de oregano en tijm toe en kruid met zout en cayennepeper.
Laat aan de kook komen.
Leg de vismoten in de fumet, laat weer aan de kook komen en draai dan het vuur zachter.
Laat 10 minuten zachtjes stoven, of tot de vis en de groenten gaar zijn.
Kruid eventueel bij met zout en peper.
Voeg als laatste de tomatenblokjes en de peterselie toe.

Opmerking
Serveer met stokbrood en aïoli.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug