Stoofpotje met wintergroente

voor 2 personen

  • 150 g hamlappen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 winterwortel
  • stuk pompoen
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 laurierblad
  • tijm
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 dl bouillon
  • 400 g aardappelen
  • stuk knolselderij
  • 1 dl halfvolle melk

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper en weinig zout.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers.
Snijd de wortel in plakken en de pompoen in blokjes.
Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
Fruit de ui en de knoflook kort mee.
Voeg de plakken wortel, de pompoen, het laurierblad, de tijm, de tomatenpuree en de bouillon toe.
Laat dit 30 minuten stoven.
Schil de aardappelen.
Schil het stuk knolselderij en snijd het in blokjes.
Kook de aardappelen met de knolselderij in weinig water gaar.
Stamp de aardappelen met de knolselderij tot een grove puree en maak dit op smaak met wat hete melk, peper en een beetje zout.
Meng het vlees-groentemengsel er door.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug