Stoofpotje met sjalotjes en tomaat

  • 500 g runderriblappen
  • 250 g kerstomaatjes
  • 10 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 laurierblaadjes
  • hacheekruiden (Verstegen)
  • bloem
  • boter
  • 25 cl rode wijn
  • 1 bouillonblokje
  • ontbijtkoek
  • peper & zout

Snijd het vlees in dobbelstenen (vrij groot) en doe het met een flinke schep bloem en hacheekruiden in een grote plastic zak.
Bovenzijde dicht draaien en schudden zodat alle vleesdobbelstenen met het bloem-kruidenmengsel zijn bedekt.
Maak de sjalotjes schoon (heel laten).
Was de kerstomaatjes.
Pel de teentjes knoflook.
Neem een grote braadpan en braad het vlees bruin.
Doe de sjalotjes erbij, blijf omscheppen.
Knoflook erbij doen.
Afblussen met de rode wijn.
Bouillonblokje verkruimelen en toevoegen.
Net zoveel water erbij dat alles onder staat.
De tomaatjes en laurierblaadjes erbij doen, voorzichtig omscheppen en deksel op de pan.
Op heel laag vuur (petroleumstel) een paar uur laten sudderen.
Verwijder dan de laurierblaadjes en leg vier dunne plakken ontbijtkoek bovenop.
Even laten intrekken en dan doorroeren.
Indien nodig op smaak brengen met zout en peper en serveren met aardappelpuree en rode kool, of met een grof brood en een groene salade.

Bron: PM3 Receptensite

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug