Stoofpotje met sinaasappel en pecan/hazelnoten

  • 50 g noten,
    bijv. hazelnoten en pecannoten
  • 1 gele paprika
  • 2 uien
  • 150 g champigons
  • 100 g spekblokjes
  • 50 g boter
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 kg hertengoulash
  • 2 dl jus d’orange
  • 2 dl wildfond
  • 21 theel. koekkruiden
  • 1 theel. grootmoeders stoofvleeskruiden
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 sinaasappels, in partjes
  • 3 plakken ontbijtkoek

Noten eventueel in droge koekenpan roosteren.
Grof hakken.
Paprika schoonmaken en in dunne reepjes snijden.
Uien pellen en snipperen.
Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
Hazelnoten pellen, grof hakken en in droge koekenpan licht roosteren.
Verhit de boter en de olie in een ruime braadpan.
Bak de spekjes hierin uit.
Voeg de hertengoulash toe en laat dit in ca. 10 minuten rondom bruin bakken.
Voeg de uien en paprika toe en laat dit nog 5 minuten meebakken.
Voeg de jus d’orange, wildfond, koekkruiden en stoofvleeskruiden toe en laat dit aan de kook komen.
Het geheel ca. 1 uur zachtjes laten sudderen.
Champignons, sinaasappelpartjes en ontbijtkoek toevoegen en nog 30 minuten zachtjes laten sudderen.
Voor het serveren hazelnoten toevoegen en nogmaals goed doorroeren.

Bron: Hertenhouderij 't Keerpunt

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug