Stoofpotje met pikante pompoen

voor 2 personen

  • 1 theel. komijnzaad
  • 1 theel. korianderzaad
  • 1 ui
  • 200 g runderlap
  • 1½ eetl. vloeibare margarine
  • 2 eetl. garam masala
  • 1 laurierblad
  • 600 g pompoen
  • 1 rode peper

Rooster het komijnzaad en het korianderzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Snijd het vlees in repen.
Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten bruin.
Bak de ui, de geroosterde specerijen, de garam masala en het kort mee.
Giet er 2 dl kokend water bij met wat zout en laat het vlees 1 uur zacht sudderen.
Maak de pompoen schoon.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Maak de peper schoon.
Verwijder de steelaanzet en de pitjes.
Snijd de peper in ringen.
Doe de pompoen en de peper bij het vlees en stoof het geheel in 30 minuten verder gaar.

Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug