Stoofpotje op Mexicaanse wijze

Kip-escabeche

escabeche (2K)

  • 1 kip (1½ à 2 kg), in stukken gesneden
  • kipkruiden met zout
  • 4 eetl. olijfolie
  • ui, in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 rode paprika's, in julienne gesneden
  • 3 wortelen, in stukken gesneden
  • ¼ knolselder, in blokjes gesneden
  • 2 courgettes, in plakjes gesneden
  • 10 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
  • 1 theel. gehakte verse rozemarijn
  • 1 theel. gehakte verse marjolein
  • 1 theel. gehakte verse tijm of citroentijm
  • 2 dl witte wijn
  • sap van ½ citroen of limoen
  • zwarte peper Lampong, versgemalen
  • zout
  • 1 bot verse koriander, gehakt

Kruid de kip met de kipkruiden.
Neem een ruime, vuurvaste pot en verhit hierin de olijfolie.
Laat de kip kleuren in de olie, haal ze uit de pot en houd even opzij.
Fruit de ui en knoflook in de pot.
Voeg de paprika en de kip toe.
Blus met witte wijn en citroensap.
Voeg de tomatenstukjes, tuinkruiden, wortelen en knolselder toe en breng op smaak met peper en zout.
Laat op een laag vuur 30 à 50 minuten stoven onder deksel.
Doe er de laatste 10 minuten van de gaartijd de courgetteplakjes bij.
Kruid bij met wat peper en zout en werk af met koriander.

Tips
Voor wie het graag wat pittiger heeft: voeg een ontpit en gehakt chilipepertje toe.
Serveer met gekookte aardappelen, rijst of volkorenbrood.

Bron: KIP lekker

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug