Stoofpotje van kool

  • ½ groene kool
  • ½ wittekool
  • ½ Chinese- of spitskool
  • 2 uien
  • 4 - 6 aardappels
  • 500 g rundergehakt
  • 15 cl sinaasappelsap
  • flinke eetl. kerriepoeder
  • flinke eetl. pittige paprikapoeder
  • beetje boter

In een grote pan met dikke bodem boter uitbruisen, kerrie en paprikapoeder toevoegen en al roerend even bakken, gehakt rullen.
Ui snipperen en even meefruiten tot glazig, alle kool in grove stukken snijden, toevoegen en al roerend even meebakken.
Aardappelen in blokjes erbij.
Daarna is het simpel: afblussen met de sinaasappelsap en eventueel beetje water, en in gesloten pan op zacht vuur stoven tot de kool gaar is.
Na 90 minuten is het lekker.
Dan ook pas op smaak brengen, als dat nog nodig is.

Bron: PM3 Receptensite

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug