Zuiders stoofpotje van konijn

stoofpotje_konijn (3K)

  • 2 konijnenruggen, in stukken
  • 1 sjalot
  • 1 groene selderstengel
  • 50 g groene olijven, ontpit
  • 50 g zwarte olijven, ontpit
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 middelgroot blik tomaatblokjes
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • vloeiende bloem
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • peper
  • zout

Pel de sjalot en snij 'm in fijne ringen.
Snij de selder in boogjes.
Pel en hak de knoflookteentjes.
Kruid de stukken konijn met peper en zout.
Bestuif ze lichtjes met bloem.
Braad ze kort rondom aan in hete olie.
Doe er de sjalot en de selder bij en laat kort meebakken.
Blus met de bouillon.
Voeg er de tomaatblokjes, de knoflook en een paar takjes rozemarijn aan toe.
Dek af en laat 25 tot 30 minuten zacht stoven, of tot het konijn goed gaar is.
Doe er de olijven bij.
Schep om.
Laat, onafgedekt, nog een paar minuutjes goed doorwarmen.

Opmerking
Serveer goed heet, met rijst of stokbrood.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug