Stoofpotje van kip met asperges, primeurerwten, gerookt spek en dragon

stoofpotje_kip_asperges (2K)

  • 2 kipfilets in blokjes gesneden
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 eetl. zure room
  • 8 Mechelse asperges
  • 4 eetl. primeurerwten
  • 50 g gerookte spekreepjes
  • 1 eetl. fijngesneden dragon
  • 1 eetl. hoeveboter
  • bloem
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Schil en kook de asperges tot ze beetgaar zijn, snijd ze in gelijke stukken.
Kook de bouillon tot de helft in met zure room.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Blancheer de spekreepjes, giet af, spoel met koud water.
Kruid, bloem en bak de kippenblokjes samen met de spekreepjes ¾ gaar.
Voeg de asperges toe en roer goed om, voeg bij de ingekookte bouillon en breng aan de kook.
Voeg de erwten toe, kook opnieuw op.
Giet de bereiding door een zeef.
Monteer de saus met boter.
Verdeel de kip met de groenten over 4 diepe borden, overgiet met de jus en bestrooi met fijngesneden dragon.

Bron: KIP lekker

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug