Stoofpotje met hertengoulash

  • 500 à 600 g hertengoulash
  • 100 g boter
  • 150 g champignons
  • 1 ui
  • zout en peper
  • 2 eetl. bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 geplette jeneverbessen
  • 3 kruidnagels
  • 3 plakjes ontbijtkoek, aan blokjes gesneden
  • ½ 1 bouillon
  • 1 glas rode wijn
  • 1 winterwortel
  • ½ knolselderij

Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Snij de schoongemaakte ui in ringen.
Snij de geboende wortel in plakjes, schil de knolselderij en snij hem in dunne reepjes.
Verhit de boter in een braadpan.
Bak hierin de ui, champignons en goulash aan.
Breng dit op smaak met zout en peper.
Voeg de bloem, specerijen, ontbijtkoek, wortel en knolselderij toe.
Giet hier langzaam de bouillon en vervolgens de wijn bij en breng het geheel aan de kook.
Doe de deksel op de pan en laat het geheel op een heel laag vuur in ca. 1,5 uur langzaam gaar stoven, of doe het geheel in een afgesloten ovenschaal en stoof het in 1½ uur gaar in een op 175 °C voorverwarmde oven.

Bron: Hertenhouderij ‘t Keerpunt

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug