Stoofpotje van fazant met witlof

stoofpotje_fazant (2K)

  • 4 fazantenfilets
  • 1 kg witlof
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g spekblokjes
  • 1 Knorr Bouillonketeltje (kip)
  • boter
  • 1 eetl. gehakte bieslook
  • peper
  • zout

Maak het witlof schoon.
Verwijder het harde kroontje onderaan het stronkje.
Snij de stronkjes in ringetjes.
Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
Bak de spekblokjes in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof.
Laat opdrogen op keukenpapier.
Giet het spekvet weg.
Fruit in dezelfde pan, in een likje boter, de sjalot.
Doe er het witlof en de knoflook bij.
Doe er het bouillonketeltje bij en schep om tot de bouillon vloeibaar is.
Leng aan met een kopje kokend heet water.
Dek af en laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan.
Kruid de fazantenfilets met peper en zout.
Braad ze 3 minuten aan elke kant in hete boter.
Leg ze bij het witlof in de bouillon.
Laat, onafgedekt, nog 5 minuten verder garen.
Doe er de gebakken spekblokjes bij.
Kruid bij met peper en zout.
Laat 1 extra minuut goed doorwarmen.
Werk af met gehakte bieslook.
Serveer goed heet.

Opmerking
Lekker met gebakken aardappelen of kroketjes.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug