Stoofpotje van Chinese kool met kalfsvlees

stoofpotje_chinese_kool (2K)

  • 1 Chinese kool
  • 1 paprika (groen)
  • 1 paprika (rood)
  • 1 paprika (geel)
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 500 g kalfsgebraad
  • 50 g boter
  • 1 takje tijm
  • 4 dl kalfsfond
  • 1 dl wijn (wit/droog)
  • peper
  • zout
  • 1 eetl. bieslook (fijngehakt)

Het in blokjes gesneden vlees 5 minuten laten kleuren in de hete boter.
Uit de pan nemen en apart houden.
De gehakte ui en de knoflook in de pan doen, kruiden met tijm en een paar minuten aanfruiten.
Het vlees er opnieuw bijvoegen en overgieten met kalfsfond en wijn.
Kruiden met peper en zout.
Het vuur lager draaien en een uur laten sudderen.
Er tot slot de in reepjes gesneden paprika's en de geschaafde Chinese kool bijvoegen.
Nog 15 minuten laten stoven tot alles gaar is.
Bestrooien met bieslook.
Serveren met boeren- of stokbrood.

Bron: Lekker van bij ons
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug