Stoofpot met wintergroente

Stoofpot met wintergroente

voor 2 personen

  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g runderbaklap
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 10 cl bouillon met minder zout
 
  • 200 g tomatenblokjes zonder zout
  • tijm
  • 1 raapje of een stuk koolraap
  • 200 g wortelen
  • 4 takjes peterselie

Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper.
Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin.
Bak de ui en de knoflook mee.
Giet de bouillon er bij en roer er de tomatenblokjes en wat tijm door.
Stoof het vlees met een deksel op de pan 30 minuten.
Maak de groente schoon.
Snijd het raapje in blokjes en de wortelen in plakjes.
Doe de groente bij het vlees en stoof het geheel nog 10 minuten.
Strooi er royaal klein geknipte peterselie over.

Menusuggestie
Lekker met volkorenmacaroni.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug