Verrukkelijke stoofpot van rundvlees, bospaddenstoelen en rode wijn

Verrukkelijke stoofpot van rundvlees, bospaddenstoelen en rode wijn

  • 1 kg rundvlees (liefst sucadelappen)
  • 3 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetl. olie
  • 4 eetl. boter
  • ½ l rode wijn
  • peper
  • zout
  • 1 afgestreken eetl. bloem
 
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetl. gedroogde tijm of takjes verse tijm
  • 1 flinke eetl. paprikapoeder (edelsüsz)
  • 2 theel. paprikapoeder (scherp)
  • 1 eetl. gedroogde paddenstoelen
  • 1 paddenstoelenbouillontablet of runderbouillontablet
  • 250 g gemengde paddenstoelen of kastanjechampignons
  • paar druppels tabasco
  • peterselie om te garneren

Verwarm de wijn in een kleine pan.
Verhit de olie en de boter in een grote koekenpan.
Bak hierin het vlees in gedeelten rondom bruin.
Bestrooi het vlees met peper en zout.
Doe het vlees in de stevige pan.
Bak in het resterende bakvet de uien en de knoflook lichtbruin.
Bestrooi deze met de bloem.
Goed roeren en even mee bakken.
Blus al roerende af met de warme wijn.
Voeg de uien en de knoflook bij het vlees in de pan.
Doe laurierblad, tijm, paprikapoeder, verkruimelde bouillontablet, gedroogde paddenstoelen en gezeefde paddenstoelenvocht bij het vlees.
Laat het vlees op een lage warmtebron plm. 2½ uur stoven.
Bak de verse paddenstoelen in wat boter lichtbruin en voeg die plm. 15 minuten voor het einde bij de stoofpot.
Proef de stoofpot en maak deze op smaak met wat tabasco en eventueel nog peper en zout.
Garneer met peterselie.

Serveertips
Heerlijk met pasta, spätzle of rijst en een lekkere salade.

Bron: kicuis
Gepubliceerd door: Smulweb

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug