Proven├žaalse stoofpot van parelhoen en basilicum

  • 1 parelhoen of ma├»skip van 1 kg in 4 delen
  • een snufje paprikapoeder
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 1 bosje basilicum, blaadjes eraf geplukt
  • 1 rode paprika in stukken
  • 400 g tomaatblokjes (blik)
  • versgemalen peper
  • citroensap
    • voor de salade
  • 1 bakje veldsla
  • 16 blaadjes basilicum
    (liefst 8 rode en 8 groene blaadjes)
  • een scheutje olijfolie
  • zout
  • peper
  • citroensap
  • 2 eetl. gehakte cashewnoten

Wrijf de parelhoender- of kipdelen met paprikapoeder in.
Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie en braad het vlees met de knoflook en de lente-uitjes rondom aan.
Voeg de paprika, tomaat en basilicumblaadjes toe en laat het vlees in 45 minuten gaar worden.
Meng voor de salade intussen de veldsla en de basilicumblaadjes, besprenkel met de olijfolie, zout, peper en een druppel citroensap en strooi de cashewnoten erover.
Verdeel het gerecht over diepe borden en geef de salade er apart bij.

Lekker met geroosterde repen Turks brood, bedruppeld met olijfolie en bestrooid met zeezout.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug