Stoofpot op ouderwetse wijze

  • 500 g runderlappen
  • 100 g boter
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 paprika's
  • 5 maïskolven
  • 500 g doperwten
  • 5 tomaten
  • peterselie
  • peper
  • zout

Verhit de boter en bak het in dobbelstenen gesneden vlees bruin de de hete boter.
Voeg dan de gesnipperde uien en desgewenst de gesnipperde knoflook toe.
Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in ringen.
Doe de paprikaringen bij het vlees, strooi er peper en zout over en giet er zoveel water bij dat het vlees onder staat.
Doe het dekjsel op de pan en laat de inhoud 1 uur stoven.
Schrap de maiskorrels van de kolven en kook ze gaar, evenals de doperwten.
Snijd de tomaten in vieren en strooi er fijngeknipte peterselie over.
Serveer deze gemengde groenten als bijgerecht bij de stoofpot.

Bron: Smulweb

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug