Stoofpot met kipkarbonades

  • 1 kg kipkarbonade
  • 3 dlr gezeefde tomaat
  • 1,5 dl wijn (wit, droog)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 stuks tomaat
  • 2 stuks ui
  • 2 stuks aardappel
  • 2 theel. gedroogde tijm
  • 2 theel. gedroogde rozemarijn
  • 1 eetl. poeder paprika
  • 1 stuks groene courgette
  • 1 teentje knoflook
  • naar smaak zout
  • naar smaak peper

Wrijf de kipkarbonades in met zout, peper en paprikapoeder.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de karbonades rondom bruin.
Pel intussen de uien en snij ze elk in 8 partjes.
Schil de aardappels en snij ze in blokjes.
Snij de courgette in plakjes.
Neem de kipkarbonades uit de pan en bak de ui en aardappel circa 3 minuten al omscheppend in het bakvet.
Pers de teentjes knoflook erboven uit.
Schep de courgette erdoor en voeg de gezeefde tomaten, wijn en de kruiden toe.
Leg de karbonades erin en stoof ze in circa 20 minuten zachtjes gaar.
Ontvel intussen de tomaten en snij ze in partjes.
Warm de tomaten de laatste 5 minuten zachtjes mee.
Breng de stoofpot op smaak met zout en peper. Lekker met stokbrood.

Magnetrontip:
Deze stoofpot is sneller klaar als u de magnetron gebruikt.
Bak de kipkarbonades in een koekepan.
Schenk het bakvet in een glazen schaal, pers de knoflook erboven uit en schep de uien, aardappelblokjes en courgetteplakjes erdoor.
Schenk er 2 deciliter gezeefde tomaten en 1 deciliter wijn bij en roer de kruiden erdoor.
Leg de karbonades in de saus en dek de schaal af met een deksel of met magnetronfolie.
Verwarm de schotel circa 15 minuten op 100%.
Voeg de tomaten toe en verwarm de schotel nog circa 2 minuten.

Bron: CulinaireZaken.nl

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug