Stoofpot van Hermiens buurmeisje

  • 750 g runderstoofvlees
  • 2 flinke uien
  • zout
  • boter
  • olijfolie
 
  • 1 winterpeen
  • ± een derde knolselderij
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 à 1½ flesje donker bier, bijvoorbeeld Rochefort 10

Snijd het vlees in blokjes, strooi er wat zout over, verhit een klont boter met een scheut olijfolie en bak het bruin in een gietijzeren pan.
Schep met een schuimspaan het vlees uit de pan en bak de in ringen gesneden uien en de in blokjes gesneden wortel en knolselderij.
Voeg het vlees, de laurierblaadjes en kruidnagel toe.
Verhit het bier in een steelpannetje en giet dat ook bij het vlees.
Het vlees moet net onder staan.
Breng aan de kook en zet dan de pan met deksel twee uur in een op 125 °C verwarmde oven.

Bron: Michiel Bussink
Gepubliceerd door: Down To Earth Magazine

Terug