Stoofpotje à la Granada

Stoofpotje à la Granada

  • 500 g runderpoulet of kipfilet, in blokjes gesneden
  • 7 gemiddelde grootte aardappels
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 2 grote winterpenen
 
  • 3 blaadjes laurierpijnboompitten
  • zwarte peper
  • zout
  • pimenton dulce
  • saffraandraadjes
  • sherry, supermarkt “kwaliteit”, medium dry
  • olijfolie virgin extra

Snij de ui, paprika, knoflook, tomaat en wortels klein en bak deze gedurende langere tijd in een laag olijfolie virgin extra tot de wortel zacht begint te worden.
Doe vervolgens de pijnboompitten, 2 eetlepels en de laurier erbij inclusief een koffielepel pimenton dulce.
Goed roeren!
De runderpoulet of de kipfilet blokjes kunnen er dan bijgedaan worden.
Zodra het vlees een kleur begint te krijgen voeg er vervolgens 25 cl sherry medium dry bij.
Laat dit geheel 20 minuten staan op gemiddeld vuur als de kip er in zit, bij runder poulet veel langer, tot het vlees zacht begint te worden, zoals men het het liefst heeft.
Hierna voeg de eerder in kleinere stukken gesneden aardappel er aan toe en vul het geheel bij met water tot ze onder water staan.
Voeg er dan ook een stuk of 6 stuk gesneden saffraandraadjes aan toe en zout & peper, naar voorkeur.
Laat dit geheel vervolgens 30 minuten staan op laag vuur of afhankelijk van de gebruikte aardappel tot de aardappel net niet uit elkaar valt en nog een “bite” heeft.
Heet opdienen in een diep bord.

Bron: Spaanse Winkel

Terug