Stoofpot van bonen en tomaat

voor 2 personen

  • 200 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 eetl. olie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 kleine pot of klein blik witte bonen
  • 10 zwarte olijven
  • 1 gedroogd chilipepertje

Maak de groente schoon.
Breek de sperziebonen eenmaal en snijd de ui in snippers.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui.
Voeg de sperziebonen, de tomatenblokjes en de bouillon toe en laat de groente in ca. 10 minuten gaar worden.
Laat de witte bonen uitlekken.
Halveer de olijven.
Schep de witte bonen, de olijven en het verkruimelde pepertje door de groente en laat dit nog 5 minuten pruttelen.

Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug