Stoof van kikkererwten en zoete aardappel

Stoof van kikkererwten en zoete aardappel

  • 2 middelgrote bataten (zoete aardappels), geschild en in blokjes van ca 1½ x 1½ cm
  • 4 à 5 mooie middelgrote penen, ook in blokjes
  • 500 g gekookte kikkererwten
  • 2 geroosterde paprika’s (uit pot of zelf even in de oven doen), in stukken gesneden
  • 1 rode of Spaanse peper, fijngehakt
  • 1 grote ui, grof gehakt
  • 3 eetl. gember, vers geraspt of fijngesneden
 
  • 1 citroen, alleen rasp
  • handje gedroogde abrikozen, grof gesneden
  • hand blad van eeuwig moes, een andere kool, of snijbiet of spinazieblad, in kleinere stukken gescheurd
  • 2 eetl. Râs al Hânout
  • 1 l water of groentenbouillon
  • peper & zout
  • olijfolie
  • vers korianderblad, fijngehakt

Wij gebruiken droge kikkererwten die we de avond te voren in flink water te weken zetten en de volgende ochtend, bij het ontbijt een uurtje of wat koken.
Als u alles uit de moestuin hebt gerukt of bij de groentenboer hebt gekocht, gewassen, geschild en gesneden, duurt de bereiding nog een half uur.
Neem een grote stevige pan (kasserol) en verhit daar in een scheut olijfolie. Smoor de ui op middelhoog vuur, schep af en toe om om te bruin te voorkomen.
Doe na een paar minuten de Râs al Hânout erbij.
Schep goed door en om en dan de gember erbij.
En dan de rest erbij: wortels, zoete aardappels, paprika’s, citroenrasp, abrikozen en water (niet alles, misschien later er nog wat bij – het moet wel net aan onder staan).
Het vuur middelmatig draaien en het deksel op de pan.
Het moet heel zachtjes koken.
Na ca. tien minuten als de bataatstukjes zacht worden, de kikkererwten erbij doen.
Proef af, doe er nog peper en zout en Râs al Hânout bij, naar smaak.
En dan het groen erbij doen en goed doorroeren.
Als het groen eetbaar gaar is, is de stoof klaar.

Stoof van kikkererwten en zoete aardappel

Serveer!
Dat mag met rijst, een klodder yoghurt, wat vers korianderblad erover. U mag er ook nog parten citroen bij leggen.

Opmerkingen
Het bord is geen grap, wel van It’s a Jook.

Bron: Simply recipes
Gepubliceerd door: MergenMetz

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug