Stoof van kikkererwten

Stoof van kikkererwten

  • kokosolie, om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 theel. gemalen kaneel
  • 1 theel. gemalen korianderzaad
  • 1 theel. gemalen nootmuskaat
  • 1 theel. gemalen komijnzaad
 
  • 1 bakje jonge spinazie, gewassen en gesneden
  • 1 pot kikkererwten*, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 blikken à 400 g tomatenblokjes
  • zout & peper
  • 1 schaaltje tofu tomaat-basilicum, bijv. ProLaTerre
  • optioneel:
  • handje fijngesneden peterselie of andere groene kruiden
    of twee potten, afhankelijk van wat je erbij serveert

Verhit een beetje kokosolie in een stoofpan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
Voeg de specerijen toe en fruit 1 minuut mee op laag vuur.
Schep de snijbiet erdoor, de kikkererwten en de tomatenblokjes.
Roer alles goed door en voeg eventueel nog een scheutje water toe.
Breng langzaam aan de kook en laat op laag vuur ca. 20 minuten sudderen.
Grill intussen mooie streepjes op de tofu in een grillpan op matig vuur.
Breng de stoofschotel op smaak met zout en peper.
Leg de tofu erop en bestrooi eventueel met wat verse groene kruiden.

Lekker met couscous.

Bron: Ekoplaza

Terug