Stoba

Caribische stoofschotel

Stoba, Caribische stoofschotel

  • 750 g runderstooflappen, in blokjes
  • 10 gedroogde pruimen
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • ½ runderbouillon blokje
  • 25 cl water
  • 1 tomaat
  • 300 g wortel
 
  • paar takjes selderij
  • snufje kaneel
  • snuf komijn
  • snuf zwarte peper
  • snuf zout
  • 1 theel. suiker
  • 1 eetl. azijn
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 laurier blad
  • klontje boter

Smelt de boter in een stoofpan en voeg het vlees toe.
Snipper de ui, wortel en knoflook en voeg toe aan het vlees.
Als het vlees rondom gebakken is voeg je de tomatenpuree, het water en bouillonblokje toe.
Vervolgens ook de tomaat in stukjes, azijn, sojasaus, suiker, kaneel, komijn, peper, zout en laurier.

Stoba, Caribische stoofschotel
Stoba, Caribische stoofschotel
Stoba, Caribische stoofschotel
Stoba, Caribische stoofschotel

Laat de stoofschotel minimaal 3 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Roer af en toe door.
Voeg ongeveer 15 minuten van te voren de selderij grof gesneden toe en de pruimen.
Lekker met wat rijst en gebakken bakbanaan.

Terug