Stevige stamppot met braadworst

stamppot (2K)

  • 350 g braadworst
  • 100 g spekblokjes
  • snufje zout
  • 500 g zuurkool
  • 2 eetl. olie
  • 750 g aardappels
  • snufje peper
  • 1 ui
  • 25 g boter
  • melk
  • 1 dl appelsap

Schil en kook de aardappels in ruim water gaar in ca. 20 minuten.
Pel en snipper de ui.
Verwarm de olie in een braadpan.
Fruit de ui met de spekblokjes in ca. 2 minuten.
Voeg de appelsap en de zuurkool toe en laat het geheel ca. 15 minuten stoven met een schuin deksel.
De braadworst met de boter in een braadpan op laag vuur zonder deksel opzetten.
Keer de worst regelmatig en zet het vuur langzaam hoger.
Bak de worst in ca. 15 minuten gaar en bruin.
Giet de aardappels af en stamp er samen met wat melk en boter een puree van.
Voeg het zuurkoolmengsel zonder al te veel vocht toe.
Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
Leg de braadworst op de stamppot en serveer samen.

Wist u dat ...
Braadworsten zijn verkrijgbaar van grof gemalen tot uiterst fijn.
Grove worst moet ± 5 min. langer bakken dan fijne worst.
Een paar minuten wellen in heet water voor bereiding voorkomt openbarsten.
Zachtjes laten garen van saucijzen (verse worst) openbarsten voorkomt?
Als de worst bijna gaar is voert u de hittebron op, zodat de worstjes ook kunnen kleuren.

Bron: Vlees.nl

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug