Italiaans stamppotje met veldsla

voor 2 personen

  • 600 g aardappelen
  • 4 stuks sjalotjes
  • 10 g (olijf)olie
  • 75 g Parmaham
  • 150 g veldsla
    of 1 krop romeinse sla, little gem of andijvie
  • 50 g rucola
  • 150 g kerstomaatjes
  • 20 g olijven zonder pit
  • 3 g basilicum
  • 20 g pesto

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
Snijd de Parmaham in reepjes.
Fruit de sjalotten in de olie zacht.
Bak de parmaham mee.
Maak de veldsla, de rucola en de kerstomaatjes schoon.
Halveer de tomaatjes.
Halveer de olijven.
Scheur de basilicumblaadjes een keer door.
Stamp de gare aardappelen grof.
Meng er de sjalotten met de ham, de rest van de groente, de olijven, de basilicum en de pesto door.
Warm het geheel goed door.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug