Stamppotje met schnitzelreepjes, pesto en broccoli

stamppotje (2K)

  • 500 g varkensschnitzel (in reepjes)
  • 1½ kg aardappels (geschild)
  • snufje zout
  • 1 kilo broccoli (in roosjes)
  • peper (versgemalen)
  • 25 g boter
  • 1 dl melk
  • 3 eetl. pesto
  • 1 dl zure room
  • 100 g geraspte kaas
  • 50 g zwarte olijven (in ringen)
  • 50 g tomaten (zongedroogd, in reepjes)
  • 30 g pijnboompitten (geroosterd)
  • 1 eetl. peterselie (verse, fijngehakt)

Kook de aardappels met zout ca. 20 minuten op gematigd vuur.
Doe na 10 minuten de broccoli in een pan met een laagje kokend water met zout en kook hierin de broccoli ca. 10 minuten.
Bestrooi ondertussen de schnitzelreepjes met zout en peper.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de schnitzelreepjes in ca. 5 minuten rondom goudbruin en gaar.
Verwarm in een steelpan de melk.
Giet de aardappels en broccoli af.
Stamp de aardappels fijn en roer de pesto, zure room, melk en 100 gram geraspte kaas door de puree.
Schep tenslotte de olijven, zongedroogde tomaten, schnitzelreepjes en broccoli door de puree.
Verdeel het stamppotje over de borden en garneer het met de pijnboompitten en peterselie.

Bijzonderheden

Schnitzels worden ‘met de draad mee’ gesneden, waardoor ze tijdens de bereiding plat in de pan blijven liggen.
Serveer gepaneerde schnitzels met een schijfje citroen.
Dat neemt de smaak van het braadproduct, dat wordt opgenomen door het paneermeel, weg.

Smaakidee

Peper
Sereh

Wist u dat...

Een varkensschnitzel net zo mager is als rosbief?
Een varkensschnitzel een dun lapje is, dat is platgeslagen?
Het is afkomstig van de varkensham.
Aan één stuk is het verkrijgbaar als fricandeau.

Bron: Vlees.nl

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug