Stamppotje met rode biet

voor 2 personen

  • 600 g aardappelen
  • 500 g gare rode bietjes
  • 1 kleine ui
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • azijn
  • 2 theel. suiker
  • ca. 1 dl bouillon
  • 1 bosuitje

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Maak de bietjes schoon en snijd ze in reepjes.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Verwarm de bietjes in een bodempje water met de ui, de kruidnagels, het laurierblad, wat azijn en suiker.
Giet de gare aardappelen af en stamp ze fijn.
Meng er de bietjes door en maak er met de hete bouillon een smeuïge stamppot van.
Snijd het bosuitje in ringen en meng ze door de stamppot.

Menusuggestie
Lekker met een runderworstje.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug