Stamppotje met postelein

Stamppotje met postelein

vegetarisch

  • 500 g postelein
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 2 stuks sjalot
  • zongedroogde tomaatjes
 
  • 200 g komijnekaas
  • 30 g boter
  • peper & zout
  • 20 cl melk

Maak de postelein schoon.
Schil de aardappels en snijd ze in blokken.
Pel en snipper de sjalotten.
Hak de zongedroogde tomaatjes grof.
Snijd de komijnekaas in blokjes.
Kook de aardappels in 20 minuten in kokend water met zout gaar.
Verhit intussen 2 eetlepels boter en bak de sjalotsnippers 3 minuten op zacht vuur bruin.
Schep de postelein door de gebakken sjalotsnippers, laat al roerend slinken en roer de gedroogde tomaten erdoor.
Verwarm de melk, giet de aardappels af, stamp deze met de warme melk en 1 eetlepel boter tot een smeuïge puree en schep de komijnekaas erdoor.
Zet het geheel nog even terug op het vuur zodat de kaasblokjes meewarmen.
Schep de helft van de kaaspuree in een warme schaal.
Verdeel het posteleinmengsel erover en dek af met de rest van de puree.

Bron: Verse Oogst

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug