Stamppotje met bonen

Stamppotje met bonen

vegetarisch, voor 2 personen

  • 300 g aardappelen, 6 stuks
  • 300 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 eetl. olie
  • 1 theel. bonenkruid
  • 1 kleine pot witte bonen
  • ca. 10 cl halfvolle melk
  • paprikapoeder
  • 1 handje ongezouten cashewnoten

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
Maak de ui en de paprika schoon.
Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
Fruit de ui in de olie zacht.
Voeg de sperziebonen en de paprika toe met een beetje water en smoor de sperziebonen in ca. 5 minuten gaar.
Voeg het bonenkruid toe en de uitgelekte witte bonen en warm het geheel goed door.
Maak van de gare aardappelen met de hete melk een puree.
Schep het groentemengsel er door en maak op smaak met wat paprikapoeder en strooi de cashewnoten erover.

Bron: Voedingscentrum

Melk over?
Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Terug