Stamppotje met bonen

voor 2 personen

  • 300 g aardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 eetl. olie
  • 1 theel. bonenkruid
  • 1 kleine pot witte bonen
  • ca. 1 dl halfvolle melk
  • paprikapoeder

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
Maak de ui en de paprika schoon.
Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
Fruit de ui in de olie zacht.
Voeg de sperziebonen en de paprika toe met een beetje water en smoor de sperziebonen in ca. 5 minuten gaar.
Voeg het bonenkruid toe en de uitgelekte witte bonen en warm het geheel goed door.
Maak van de gare aardappelen met de hete melk een puree.
Schep het groentemengsel er door en maak op smaak met wat paprikapoeder.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug