Herfstige stamppot met zoete spekjes

Herfstige stamppot met zoete spekjes

  • 12½ cl crème fraîche of room
  • 250 g spekjes
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 eetl. honing
 
  • 50 g macadamianoten
  • 500 g snijbonen
  • 800 g kruimige aardappelen

Breng 2 pannen met water en een beetje zout aan de kook
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
Snijd de champignons in vieren.
Hak de noten grof.
Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
Giet af en stoom droog.
Pureer de aardappels met een pureestamper.
Maak de puree smeuïg met de crème fraîche.
Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 5 minuten krokant.
Voeg de champignons en noten toe aan de spekblokjes en bak circa 5 minuten mee.
Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd de snijbonen in gelijke reepjes.
Kook de snijbonen in circa 4 minuten beetgaar.
Giet af.
Roer de spekblokjes met champignons en de snijbonen door de puree.
Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Bron: Verse Oogst

Terug