Stamppot met witlof en appel

Stamppot met witlof en appel

vegetarisch

  • 750 g kruimige aardappelen
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 1 ui
  • 500 g witlof
  • 1 appel
  • 50 g rozijnen
 
  • 1 eetl. olie
  • 2 eetl. kerriepoeder
  • 150 g jong belegen kaas
  • versgemalen peper en zout
  • bieslook
  • 5 cl warme melk

Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.
Pel de ui en snijd deze klein.
Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in ringetjes.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in reepjes.
Kook de aardappelen in weinig water met het bouillontablet gaar.
Verhit de olie en fruit hierin de ui met het kerriepoeder goudgeel.
Voeg het witlof (houdt 2 eetlepels witlofringetjes achter voor de garnering) en de appelreepjes (houdt wat reepjes met rode schil achter) toe.
Bak dit samen 5 minuten.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en voeg de warme melk toe.
Roer goed en schep het ui-witlof-appelmengsel met de rozijnen door de luchtige aardappelpuree.
Snijd de kaas in blokjes en schep deze door de stamppot.
Breng op smaak met zout, peper en fijngeknipte bieslook.
Garneer met de achtergehouden witlofringetjes, de appelreepjes en wat bieslook.

Bron: Verse Oogst

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug