Stamppot met wintergroente en shoarmavlees

Stamppot met wintergroente en shoarmavlees

voor 2 personen

  • 600 g aardappelen
  • 1 dunne prei
  • 400 g spruitjes of 500 g groene kool
  • 150 g varkensvleesreepjes
  • shoarmakruiden zonder zout
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • ca. 15 cl halfvolle melk
  • peper
  • nootmuskaat

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 à 25 minuten gaar.
Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Of snijd de groene kool in repen.
Kook de spruitjes 3 minuten, voeg de prei toe en kook de groente in enkele minuten verder gaar.
Bak het vlees met shoarmakruiden in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
Verwarm de melk.
Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, wat peper en een beetje znootmuskaat een puree van.
Meng er de groente door en schep het shoarmavlees er op.

Bron: Voedingscentrum

Melk over?
Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Terug