Stamppot met wintergroente en shoarmavlees

voor 2 personen

  • 600 g aardappelen
  • 1 dunne prei
  • 400 g spruitjes
  • 150 g varkensvleesreepjes
  • shoarmakruiden
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • ca. 1 dl halfvolle melk

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 - 25 minuten gaar.
Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Kook de spruitjes 3 minuten, voeg de prei toe en kook de groente in enkele minuten verder gaar.
Bak het vlees met shoarmakruiden in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en een beetje zout een puree van.
Meng er de groente door en schep het shoarmavlees er op.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug