Stamppot met een twist

Stamppot met een twist

  • 600 g boerenkool
  • 800 g pastinaak
  • 1 ui
 
  • 100 g hazelnoten
  • olie om te bakken
  • 50 g zachte geitenkaas

Maak de boerenkool schoon en snijd fijn.
Verwijder eventuele harde stelen.
Boen de pastinaak en snijd in stukjes.
Snipper de ui.
Rooster de noten goudbruin en zet apart.
Fruit de ui goudbruin.
Roerbak de boerenkool ongeveer 15 minuten.
Kook de pastinaak in 10 - 12 minuten gaar.
Giet af en stamp tot puree.
Voeg de ui en geitenkaas naar smaak toe.
Breng verder op smaak met peper en zout.
Meng de boerenkool door de pastinaakpuree.
Verdeel de stamppot over vier borden.
Garneer met de geroosterde hazelnoten en eventueel wat brokjes geitenkaas.

Bron: Verse Oogst

Terug