Stamppot spruitjes met olijven - I

Stamppot spruitjes met olijven

voor 2 personen

  • 600 g aardappelen
  • 400 g spruitjes
  • 1 kleine ui
  • 3 ansjovisfilets, blikje
  • 1 eetl. olie
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 10 cl bouillon

Schil de aardappelen en halveer ze.
Maak de spruitjes schoon.
Kook de aardappelen 5 minuten in weinig water.
Voeg de spruitjes toe en kook dit in 15 minuten verdere gaar.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
Fruit de ui in de olie glazig.
Bak de ansjovisfilets mee en laat ze in de olie smelten.
Halveer de olijven.
Giet de gare aardappelen en spruitjes af.
Stamp dit grof en maak er met de hete bouillon een grove puree van.
Meng de ui en de olijven door de stamppot.

Menusuggestie
Lekker met een rundersaucijsje.

Bron: Voedingscentrum


Stamppot spruitjes met olijven - II

voor 2 personen

  • 600 g aardappelen
  • 400 g spruitjes
  • 150 g blokjes varkensvlees
  • peper
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 kleine ui
  • 2 ansjovisfilets, blikje
  • 1 eetl. olie
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 10 cl halfvolle melk

Schil de aardappelen en halveer ze.
Maak de spruitjes schoon.
Kook de aardappelen 10 minuten in weinig water.
Voeg de spruitjes toe en kook dit in 10 minuten verder gaar.
Bestrooi het vlees met peper.
Bak de blokjes vlees in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin.
Pel de ui en snijd hem klein.
Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
Fruit de ui in de olie glazig.
Bak de ansjovisfilets mee en laat ze in de olie smelten.
Halveer de olijven.
Breng de melk aan de kook.
Giet de gare aardappelen en spruitjes af.
Stamp dit grof en maak er met de hete melk een grove puree van.
Meng de ui en de olijven door de stamppot.
Geef de blokjes vlees erbij.

Ansjovis over?

Bron: Voedingscentrum

Terug