Stamppot selderij met mosterd

  • 1,2 kg aardappels
    (mogen best vastkokende zijn), geschild, in stukken
  • ½ selderijknol, geschild, in stukken
  • 4 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
  • 100 g komijnkaas, geraspt of kleingesneden
  • 2 dikke eetl. grove mosterd
  • 2 eetl. roomboter – of meer
  • 4 dl melk

Kook de aardappels gaar met de knolselderij.
Kook de bleekselderij apart, en niet plat en gaar maar precies goed, met een beetje beet, in zo’n 10 minuten.
Maak de melk heet.
Giet de aardappels/knolselder af en stamp ze samen tot stamppot.
Voeg ondertussen de kaas, mosterd, boter en zoveel melk toe als nodig om het smeuïg te maken.
Meng er dan de bleekselderij door, en zout, peper, meer mosterd, als je dat nodig vindt.
Eet met iets vlezigs, worst, gehakt, karbonade.

Bron: Onno Kleyn

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug